Sevgili Günlük.. 

Çocukken tuttuğum günlük genelde böyle başlardı.. 

Birçoğumuz çocukken günlük tutmuşuzdur. Yaşadıklarımızı, duygularımızı, arkadaşlarımızla ilgili hissettiklerimizi, aşklarımızı, üzüntülerimizi, hatalarımızı ama özellikle de kimselere söylemek istemediğimiz, belki de söyleyemeyeceğimiz şeyleri bir deftere yazmayı çoğumuzun deneyimlediğini düşünüyorum. 

Çünkü o defter bizi yargılamaz, sadece dinlerdi :)

Duygularımızı hafife alıp kendimizi kötü hissettirmez, yazdıklarımıza itiraz etmez, bir sorun karşısında bizim yerimize çözüm üretmeye çalışmazdı. Kendi düşüncelerini kabul ettirmeye çalışmaz, bizimle kavga etmezdi.  

Sadece dinler, “seni anlıyorum” dercesine, sessiz, şefkatli bir tonda bize eşlik ederdi. 

Nedense büyüdükçe bu alışkanlık unutuldu. Sanki sadece çocukluğa ait bir şeymiş gibi. 

Stresi azaltarak bağışıklık sistemini güçlendirdiği artık bilimsel olarak da bilinen günlük tutmanın gücünü, hepimizin biraz unuttuğunu, biraz da azımsadığını düşünüyorum. 

Dijitalleşmeye paralel olarak ise, beslenme, diyet, spor, sağlık günlüğü hatta su içme günlüğü gibi alanlarda günlük, hayatımıza yeniden girmeye başladı. Çoğunda amaç, seçimlere dair farkındalık kazanmak, sürecimizi takip etmek, çıktıları analiz etmek ve yeni seçimleri daha sağlıklı bir şekilde yapmayı sağlamaktır. Böylece yeni bir alışkanlık yaratabilir, bir şeyleri değiştirebilir ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Yani kontrolü size geri verir. 

Peki ya duygularımız? 

Ne sıklıkta duygularımızı hissediyor, bizi nasıl etkilediklerini fark ediyoruz? 

Düşünceleriniz ne kadar berrak? Seçimleriniz ne kadar bilinçli? Belki kaçtığınız için değil, ama yüzleşmeye fırsatınız olmadığı için içinizde daha da büyüttüğünüz bir korku ya da üzüntünüz olabilir mi? Peki Mutluluğunuzu yeteri kadar hissedebiliyor musunuz? Ya da bir başarınızı en son ne zaman içselleştirdiniz, keyfini çıkarttınız? Belki de kendinize aslında çok yükleniyorsunuz? Kim bilir.. 

En son durup ne zaman içinize baktınız? 

İşte bu düşüncelerden hareketle; biz de Duygu Defteri’ni geliştirdik. 

Çeşit çeşit duyguları, duygu durumlarını, düşüncelerinizi dilediğiniz sıklıkta kaydedebilir, iç dünyanıza dair farkındalık kazanırken; kendinizi ve diğerlerini daha iyi anlayıp, stresinizi azaltabilir, özgürleşirken büyüyebilirsiniz.. 

Duygu Defteri’ni kişisel bir günlük olarak kullanmanın yanı sıra, duvara zaman zaman paylaşım yapabilir, sizin gibi hisseden daha birçok insan olduğunu da görebilirsiniz..

Bütün bunları, dilerseniz anonim biçimde, (cinsiyetinizi, yaşınızı, işinizi, yaşadığınız şehri vb kimse bilmeden) yapabilir, sadece duygular çevresinde bir araya gelmiş sosyal bir topluluğun parçası olabilirsiniz.